2013. december 2., hétfő

Még mindig az élen lobog a Futótűz

A Hálaadás ünnepe nem hozott változást a toplista élén, továbbra is az élen lobog a Futótűz ! újabb kalandja közel 75 millió dollárt fialt a hétvégén, az elmúlt két hétben pedig megközelítette a 300 millió dollárt! Két hetes viszonylatban a film bevételeit tekintve minden más produkciót maga mögé utasított, kivéve A Bosszúállókat, az Avatart és A sötét lovagot. Amerikán kívül még majdnem ugyanennyit termelt, így világviszonylatban túl vagyunk a fél milliárdos álomhatáron. Mindössze két hét alatt!
A Disney-nek sem kell szégyenkeznie, az Andersen meséje alapján készült Jégvarázs animációs filmjük majdhogynem megszorongatta Az éhezők viadala második részét a több mint 66 millió dolláros hétvégi bevételével. A filmet Hálaadás előtti napon tűzték műsorukra a mozik, így öt nap alatt több mint 93 millió dollár ütötte a stúdió markát, ami határozottan szép summa, mi több, letaszítja a trónjáról a Toy Story 2 rekordjának számító 80 milliót. A film zajos kritikai és közönségsikere pedig boritékolja, hogy jó sokáig bérel helyet a toplistán.
Jason Statham új akciómozija, a Harcban élve (kritikánk róla itt!) átlagos nyitást produkált, körülbelül a korábbi Statham-filmek (Parker, A biztonság záloga) bevételi színvonalon. Tény, hogy a filmet a nézők jobban szeretik, mint a finnyás kritikusok, a rottentomatoes weboldalon az élményindex 35 % körül alakul.
A heti új filmek közül a The Best Man Holiday nyomdokain lépegető Black Nativity kezdett toplistás helyezettként, ám közel sem olyan fényesen, mint az előbbi, afro-amerikai célközönséget megcélzó produkció.
Az újraforgatott Oldboy-t végül limitált számú moziban mutatták be, de még így sem hozta az elvárt számokat, a 30 milliós büdzséből még 1 (!!!) millió dollár sem folyt vissza, így a top 10-es listánkra sem kerülhetett fel. Érik egy hatalmas bukta!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése